Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 29.03.2017, 07:19

Сайт Попельниківської школи

Меню сайту
Ваша думка?
Яка на Вашу думку функція навчально-виховного процесу важливіша?
Всего ответов: 9
TV + FM
Програма телепередач
Програма телепередач

Online TV
Онлайн телебачення

Online радіо FM
Слухати радіо онлайн

Радіо Забава
українське веб-радіо
Радіо Забава
Встановити плагін
Спілкування
Відправити SMS

Україна

Росія

СМС СМС СМС

Всі камери космосу
Тут можна переглянути фотографії Сонця, отримані апаратом для спостережень за світилом SOHO, кількагодинної давності.
Все веб-камеры Космоса
Google
Перекладач від Google

Пошук веб-сайтів, створених іншими мовами
Yandex
Яндекс.Краски

Малюй на Яндексі

Свята України
Праздники Украины
Телефони області
http://biz.if.ua/
Ваша IP адреса
Головна » 2015 » Квітень » 10 » 50 років брехні про сало і яйця
50 років брехні про сало і яйця
13:09
Минулого тижня вийшли зміни офіційних дієтологічних рекомендацій в США і багато чого з того, що називалося "здоровим харчування" протягом 50 років, тепер веде до ожиріння і діабету. Ще один привід не орієнтуватися на рекомендації по "здоровому харчуванню", а довіряти тілу, яке знає краще.

Ви апологет здорового харчування? Починаєте ранок з білкового омлету без солі, а закінчуєте відвареною курячою грудинкою?

У мене для вас погані новини. Вам загрожують ожиріння, діабет і серцеві хвороби істотно більше, ніж любителям кави з вершками і хороших стейків.

У нашій культурі їжа надзвичайно сильно навантажена різними смислами, її споживання може викликати не тільки задоволення, але і гордість (я харчуюся правильно!), вину, сором (я з'їв шкідливу, заборонену, погану їжу!).

Одна з найпоширеніших ідей про їжу в нашій культурі - поділ їжі на "здорову" і "нездорову". Цей підхід породжує величезну тривогу у зв'язку з харчуванням, посилює обессію - фіксованість на темі їжі, присвоює людині статус "поганого" або "хорошого" в залежності від тієї їжі, яку він з'їв.

Підхід інтуїтивного харчування вчить нас не розділяти їжу на здорову і не здорову, а вибирати їжу по внутрішньому бажанню, потреби тіла. Найчастіше ця ідея викликає подив, опір, навіть шок - як це так, не буває здорової і нездорової їжі? Як же тоді вибирати "правильне", корисне, що заподіює моєму тілу добро і поліпшує здоров'я?

Відповідь на це питання інтуїтивне харчування дає просту і вже вам знайому: вибирати те, що зараз хоче ваше тіло.

Чому?

Та тому, що уявлення про те, яка їжа є "здоровою", в дієтології постійно змінюється.

У минулий четвер відбулася подія величезної важливості в дієтології: вперше за багато років були кардинально змінені офіційні дієтологічні рекомендації в США - а саме по них згодом формулюються всі інші дієтологічні рекомендації в інших країнах.

"Протягом двох поколінь американці харчувалися відповідно до дієтологічних рекомендації, суть яких не підтвердилася в клінічних дослідженнях", - написали минулого тижня всі без винятку великі ЗМІ, а також журнали про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Що ж змінилося?

По-перше, рекомендація підтримувати в харчуванні низький рівень жиру повністю себе вичерпала. У новій версії рекомендацій вказується, що холестерол, що міститься в їжі, НЕ МАЄ ЖОДНОГО ВІДНОШЕННЯ до холестеролу в крові. Американці, а слідом за ними і весь світ, що використовує ці рекомендації, абсолютно марно уникали яєчних жовтків і печінки десятиліттями.

Зміни цієї рекомендації вплинуть на харчування всіх людей, починаючи зі шкільних сніданків і кінчаючи порадами клінічних дієтологів.

Як же так вийшло, що нас обдурили і змусили їсти білкові омлети і відмовитися від жирного м'яса?

Як пише "Нью-Йорк Таймс", в цьому велика роль лобі харчової індустрії, "каламутившій воду" (продукти з низьким вмістом жиру прекрасно продавалися десятиліттями).

Але основною причиною є те, що ці рекомендації були засновані на дуже слабких наукових доказах: дослідженнях наглядового, епідеміологічного характеру. Епідеміологічні дослідження демонструють зв'язок, асоціацію, але не причинно-наслідковий зв'язок між явищами.

Замість того, щоб прийняти обмеженість таких даних для обгрунтування рекомендації, вчені переоцінили їх значимість.

Більшість дієтологічних рекомендацій грунтувалися на дослідженнях Гарвардської медичної школи, проте в 2011 директор школи визнав, що результати їх досліджень не можуть бути відтворені в клінічних експериментах, тобто не можуть бути підтверджені.

Також сумнівам піддалося обмеження у вживанні солі. Цілий ряд досліджень в останні роки отримали дані, що спростовують зв'язок вживання сатурованих жирів і захворювань серця, як ми звикли думати.

Той факт, що ми роками обмежували жири і холестерол у своєму харчуванні, міг заподіяти серйозної шкоди нашому здоров'ю. Урізання жирів у харчуванні автоматично означає збільшення вживання вуглеводів - зерна і круп, овочів і фруктів, того, що ми вважали "здоровим харчуванням" десятиліттями. За останні 50 років кількість споживання жирів скоротилося на 25%, тоді як споживання вуглеводів зросла на 30%.

Згідно з останніми дослідним даними, такий стиль харчування збільшує ризик розвитку ожиріння, діабету і захворювань серця значно більше, ніж харчування, в якому присутні жири та холестерол.

На даний момент комітет, що займається формуванням нових рекомендацій, пропонує виключити "нежирне м'ясо" із списку рекомендованих для здорового харчування продуктів, і прибрати рекомендації скоротити червоне м'ясо і оброблене м'ясо. Зокрема, нежирне м'ясо повністю виключать з шкільних сніданків.

Чи можуть дієти, що виключають вживання м'яса, бути здоровим? Можуть. А можуть бути і ні. Ми просто досі толком не знаємо цього. Не існує серйозних дослідницьких даних, на які ми могли б спертися, які включали б дорослих вегетаріанців і описували дітей.

Фактично, пише "Нью-Йорк Таймс", з тих пір, як в 1961 році були випущені рекомендації обмеження сатурованих жирів і холестерину, американці були залучені в безвідповідальний. неконтрольований дієтичний експеримент. Настала пора більш скептично дивитися на результати епідемічних досліджень і перебудовувати стратегію харчування з самих її основ.

До тих пір, поки цього не сталося, рекомендується повернутися до доброї старої дієти наших предків: поменше круп, поменше цукру, побільше тваринної їжі - м'яса, масла, незнежирених молочних продуктів.

За матеріалами: golbis.com

Переглядів: 241 | Додав: ivivan | Теги: сало, яйця, здорова їжа, жир, м'ясо, дієта, БРЕХНЯ | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Каталоги-рейтинги
Рейтинг сайтів прикарпаття
Укр. рейтинг TOP.TOPUA.NET

Календар новин
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Збур'ївська ЗОШ
Симонівська ЗОШ
Школа №2 м.Стрия
Сайт міста Снятин
Розв'язуємо задачі разом!
Педагогіка
Методична допомога з географії
Єлизаветівська СЗШ
Димерська ЗОШ
Сайт містечка Заболотів

Освітній портал
Сайт вчителя фізики Максим'юк Алли Георгіївни
Про школу 7 міста Хмельницький
 Борцівський клуб Ластівка

Побірська школа

КЛАСна компанія

 Сайт села Джурів

Сайт Варвинської ЗОШ

Я - Вихователь!

Кіровська загальноосвітня школа I-III ступенів № 2

Середня загальноосвітня школа №73 м.Львова

Учитель географії

www.rbdut.com.ua

Офіційний сайт БК

Щоденник.ua - шкільна соціальна мережа

Детский день рождения

Образовательный проект ИНТЕРШКОЛА

Сайт літературно-художнього журналу «Дніпро»

PressUA.com - свіжа преса он-лайн

Селятинська ЗОШ-інтернат

Старосалтівська ЗШ
Пошук по сайту
Погода
Хмарка фото
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Карта відвідування
Locations of visitors to this page
Наша кнопка
 Сайт Попельниківської школи.

Код кнопки:


WoWeb.ru - портал для веб-мастера МамаТато ДНЗ "Весела Абетка" - Для дітей України Від свята до свята! Наше Місто - IF.UA Малеча - ресурс для сучасних батьків Страна ЛИМПОПО - портал для родителей: статьи, новости, ссылки. Детские магазины в Киеве. kazka.in.ua - Українська казка Button_NF.gif Крамниця Баби Куці Умніки - розвиваюча іграшка. Детский портал 4Kids Антивірус для дітей Грані-Т Читанка - дістань книжку з антресолей Ангелятко та Ангеляткова наука

Сайт створений з метою освіти та інформаційної підтримки навчально-виховного процесу
Copyright Ivan Ivanchuk © 2017